header صفحه اصلی | صفحه آغازین من | ذخیره صفحه | | تماس با ما | نقشه سایت
جستجو در سایت   جستجوی پیشرفته »


آرشیو
ش ی د س چ پ ج
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

خبرنامه
عضویت خبرنامه



مدیریت سرمایه و کنترل ریسک برای معامله گران - قسمت اول

بوسیله admin در تاریخ 1386/9/9 در ساعت 06:33:44

small font medium font large font
image
مبحثی که در ادامه قصد داریم به آن بپردازیم یکی از مهمترین مباحثی است که هر تریدری باید بداند و رعایت کند . شاید بتوان گفت دانستن و عمل کردن به این اصول بسیار مهم تر از دانستن و داشتن انواع روشها و متدهای معامله گری است .
مدیریت سرمایه صحیح و اصولی و کنترل ریسک لازمه داشتن تریدهای موفق است . این مبحث بهیچ وجه پیچیده و بغرنج نیست ولی قوانینی دارد که شما میبایست حتما از آنها پیروی کنید .
شما فقط در صورتی نیاز به دانستن و رعایت اصول سرمایه ندارید که صد در صد معاملات شما در هر شرایطی موفقیت آمیز باشد ( میدانیم که چنین چیزی در عمل امکان پذیر نمیباشد ) .
اگر عملکرد شما در زمینه مدیریت سرمایه ضعیف باشد حتی با قوی ترین سیستمهای ترید که در 90 درصد مواقع موفق عمل میکنند نیز نمیتوانید به سوددهی برسید و حساب شما همچنان منفی خواهد ماند . اما اگر شما مدیریت سرمایه قوی ای داشته باشید حتی با یک سیستم معاملاتی معمولی می توانید حساب دلاری تان را افزایش دهید . اهمیت مدیریت سرمایه به حدی زیاد است که میتواند نتیجه معاملات شما را به کلی دگرگون کند
.
بدون داشتن یک برنامه صحیح برای مدیریت سرمایه محدود کردن ضررها و افزایش سودها ممکن نمیباشد . اکثر معامله گران عادت دارند در مواقعی که جهت بازار بر خلاف پوزیشن آنها در حرکت میباشد برای مدت طولانی در بازار بمانند . در حقیقت آنها انعطاف پذیری لازم برای اینطور مواقع را ندارند . آنها به جای اینکه ضررشان را محدود کنند تمایل بیشتری به اضافه کردن پوزیشنهای زیانده نشان میدهند .
اولین گام برای رعایت اصول مدیریت سرمایه انتخاب سرمایه ای است که برای معاملات اختصاص میدهید . یادآوری میکنم هیچگاه نباید مقدار سپرده ای که برای انجام معاملات در نظر میگیرید تمام سرمایه شما باشد . بهتر است تنها قسمتی از کل سرمایه تان ( مثلا ده یا بیست درصد از کل دارائی) را برای معاملات اختصاص دهید و حتما با تقسیم سرمایه تان یک سبد درست کنید . شما باید بدانید معامله گری یکی از پرریسک ترین تجارتها میباشد که اگرچه موفقیت در آن خیلی خیلی خوب میباشد ولی نباید اجازه بدهید در صورت عدم موفقیت زیان غیر قابل جبرانی را به شما وارد کند . پس بهیچ وجه تمام پولی را که دارید به حسابی که میخواهید با آن معامله کنید وارد نکنید .

مدیریت سرمایه و کنترل ریسک به چه معناست ؟

مدیریت سرمایه و کنترل ریسک جزئی از یک برنامه معاملاتی است که به شما میگوید در هر معامله به چه میزان ریسک کنید تا آسیب جدی و غیر قابل جبرانی به حسابتان وارد نشود .
یک برنامه مدیریت سرمایه درست جزئی از سیستم معاملات شماست که نه تنها ضامنی برای بقای شما و مانعی برای انجام معاملات با حجم غیر عاقلانه باشد بلکه میتواند مانعی برای بروز زیانهای ناشی از احساساتی شدن باشد .
به نظر من شما نباید هیچ وقت بیش از دو درصد از کل سرمایه تان را در یک معامله ریسک کنید . با ریسک دودرصد من در تمام معاملاتم خونسرد و آرام هستم . البته شما با توجه به خصوصیات خودتان و همچنین میزان تجربه تان میتوانید این ریسک را تا 5 درصد هم افزایش بدهید .
معنی ریسک دو درصد این است که اگر موجودی حساب شما ده هزار دلار باشد شما نهایتا میتوانید در یک معامله دویست دلار آنرا از دست بدهید . یعنی اگر پوزیشن تان حد ضرر 50 پیپی داشته باشد حداکثر مجاز به استفاده از لات سایز 0.4 هستید و اگر پوزیشن تان حد ضرر بیست پیپی داشته باشد نهایتا میتوانید به میزان یک لات پوزیشن بگیرید .
نکته مهم این است که حتما باید عادت کنید تا حجم هر معامله را با موجودیتان تعیین کنید . بسیاری از معامله گران همیشه با یک لات سایز معین کار میکنند و برایشان هیچ فرقی ندارد که حد ضرر پوزیشن شان کجاست ؟ آنها چه از حساب اولیه شان در سود باشند یا در ضرر باز هم یک لات سایز را استفاده میکنند و این کاملا اشتباه است . لات سایز مورد استفاده در هر معامله باید بسته به شرایط همان پوزیشن تعیین شود .

حالا ببینیم چه اتفاقی می افتد اگر شما همیشه از یک لات سایز ثابت استفاده کنید ؟ اگر شما بصورت قراردادی یک لات سایز را در نظر بگیرید ، مثلا یک لات برای یک حساب هزار دلاری ، در اینصورت شما با حد سود 20 پیپی و حد ضرر 20 پیپی و بعد از سه معامله سوداور 600 دلار سود خواهید کرد و این یعنی 60% سود نسبت به اصل سرمایه . این بازده اگر چه بسیار با ارزش است ولی به هیچ وجه نمیتواند ایده آل باشد زیرا با چنین حجمی از معاملات ریسک شما به شدت بالا خواهد رفت .

زمانی که شما در یک حساب 1000 دلاری پوزیشنی با حد ضرر 20 پیپس و به میزان یک لات باز میکنید یعنی بیست درصد سرمایه تان را به خطر انداخته اید و این میزان ریسک در یک معامله بسیار بالا میباشد زیرا به خطر انداختن بیست درصد سرمایه در یک پوزیشن میتواند منجر به از دست رفتن تمام سرمایه تان در چند معامله زیانده شود .


شما میبایست تمام محاسبات مربوط به حسابتان را به دقت مکتوب کنید . برای خودتان یک دفترچه یادداشت داشته باشید . اینکار را میتوانید در یک فایل word انجام داده و بر روی سیستم کامپیوتری تان ذخیره کنید . حتما اینکار را انجام دهید و به معاملات تان نظم دهید .

زمانی که شما وارد یک معامله میشوید میبایست یک هدف قیمتی برای برداشت سودتان داشته باشید . شما باید بلافاصله در دفترچه معاملاتی که قبلا برایتان توضیح دادم هدف قیمتی معامله تان را به همراه دلیل ورود به معامله در این قیمت و استدلال کلی تان را از ورود به معامله یادداشت کنید . همچنین حتما میبایست تایم فریم بخصوصی را برای معاملاتتان در نطر داشته باشید . در اینصورت شما تا حدودی میدانید که چند ساعت یا روز یا هفته را باید در انتظار بمانید تا معامله تان به هدف برسد .
همیشه از استاپ لاس استفاده کنید و هرگز بدون گذاشتن حد ضرر معامله نکنید . با گذاشتن استاپ لاس شما مقدار دقیق ریسک خودتان را مشخص میکنید .
برای گذاشتن حد ضرر باید قانون داشته باشید و هرگز در این مورد احساسی عمل نکنید و بهیچ وجه بیش از آنچه اصول تحلیلگری به شما میگوید حد ضرر نگذارید .
به عنوان مثال در زمانی که بازار حرکت رو به جلو (sideway) دارد حد ضرر شما میبایست بالا یا پایین خطوط حمایت و مقاومت باشد و یا زمانی که بازار دارای روند میباشد میتوانید از میانگین متحرک برای انتخاب حد ضرر استفاده کنید ( در زمان خرید زیر خط میانگین متحرک و در زمان فروش بالای خط میانگین متحرک ) .
مهمترین دلیل گذاشتن استاپ لاس جلوگیری از نابود شدن سرمایه شماست پس هرگز بدون آن معامله نکنید . اگر برای گذاشتن حد ضرر احساسی عمل کنید و آنرا خیلی دور در نظر بگیرید ممکن است باعث شود تا برای جبران زیان به زحمت بیفتید .
از طرف دیگر گذاشتن حد ضررهای نزدیک و بدون تحلیل میتواند موقعیتهای سودده شما را کم کند و باعث شود تا برخی از معاملات شما که پتانسیل سوددهی دارند با ضرر بسته شوند .
حتما قانونی را که از آن برای گذاشتن حد ضرر استفاده میکنید در دفترچه معاملاتی تان مکتوب کنید .

46 دفعات بازدید

 

آیا مقاله برایتان مفید بود؟

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (مجموع 3 نظرات)
comment نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ (0 نظر) | email ارسال برای دوستان | print نسخه قابل چاپ |
.............................................................................................................
>> نظرات کاربران  بدون سانسور در سایت درج میگردد. لذا مسئولیت یادداشتها به عهده نویسنده میباشد.
>>
سهمیران نهایت تلاش خود را در جهت تامین دقت و صحت گرداوری و تالیف مطالب و گزارش‌های خود مینمایداطلاعات ارايه شده صرفاً براي آگاهي خوانندگان محترم بوده و مسووليت ناشي از هر گونه انتشار، برداشت و استفاده از مطالب به عهده خواننده است .