header صفحه اصلی | صفحه آغازین من | ذخیره صفحه | | تماس با ما | نقشه سایت
جستجو در سایت   جستجوی پیشرفته »


آرشیو
ش ی د س چ پ ج
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

خبرنامه
عضویت خبرنامه



مدیریت سرمایه و کنترل ریسک برای معامله گران - قسمت دوم

بوسیله admin در تاریخ 1386/9/9 در ساعت 06:42:08

small font medium font large font
image

 

اصولا دانستن محل مناسب برای خروج از یک پوزیشن به مراتب سخت تر از یافتن نقطه ورود است
.
همیشه سعی کنید از معاملات تان بصورت پله ای خارج شوید . برای مثال اگر معامله ای با حجم یک لات دارید آنرا طی سه مرحله ببندید . 3/1 آنرا تا زمان رسیدن قیمت به تارگت نگهدارید .
1/3 آن را قبل از رسیدن قیمت به تارگت و کمی قبل از آن ببندید . 3/1 باقیمانده را هم برای حرکت قیمتها بالاتر از حد سود مورد انتظارتان نگه دارید .
یکی دیگر از دلایلی که میتوانید برای خروج از معامله در نظر بگیرید عامل زمان است . زمانی که شما وارد یک معامله میشود قطعا در یک تایم فریم مخصوص دلایل کافی پیدا کرده اید . اگر مدت زیادی نسبت به تایم فریم انتخابی تان گذشت و قیمتها حرکت چندانی نداشتند باید به درستی معامله تان شک کنید .
برعکس این اتفاق هم زمانی رخ میدهد که به محض باز کردن پوزیشن قیمتها به سرعت حرکت میکنند . در اینصورت باید برای انتخاب زمان خروجتان خیلی دقت کنید چون معمولا در اینطور موارد قیمتها به همان سرعت که رفته اند احتمال برگشت دارند .
توصیه من به شما این است که هیچگاه از اینکه معاملات تان به استاپ لاس بخورد نترسید بلکه از این بترسید که میزان استاپ لاس شما زیاد باشد .
در مورد حد سود هم باید بگویم هیچگاه از بستن پوزیشنی که سود خوبی داده است نترسید و زیاد امیدوار نباشید که همان راهی که بازار طی کرده است را ادامه خواهد داد . در حقیقت توصیه میکنم به هیچ وجه طمع نکنید . ماندن در یک معامله سودده تا جایی منطقی است که برای آن دلیل وجود داشته باشد . در غیر اینصورت ماندن با پوزیشنی که به هدف قیمتی رسیده است و صرفا به دلیل اینکه احساس میکنید بازار باز هم ادامه خواهد داد اشتباه محض است ( به نظر من خروج پله ای میتواند بسیار مفید باشد ) .

هیچگاه با بازار احساساتی برخورد نکنید
.
عامل شکست اکثر تریدرهای ناموفق عملکرد احساساتی آنها در مقابل بازار است . اکثر آنها قدرت بستن معامله ای که در ضرر است را ندارند و این احساسات است که این اجازه را به آنها نمیدهد .
احساسات و ترس دشمن معامله گری هستند . راه برطرف کردن ترس و دوری از احساساتی عمل کردن ، تصمیم گیری کامل برای اتفاقات مختلف قبل از باز کردن پوزیشن است . بعد از باز کردن پوزیشن هیچ تصمیم جدیدی نباید بگیرید . تمام برنامه های شما باید از قبل طراحی شده باشد و در حین معامله فقط بر اجرای درست و کامل آنها تمرکز کنید . با این کار شما از بوجود آمدن اضطراب در وجودتان جلوگیری میکنید . اما متاسفانه اکثر افراد ناموفق به جای فکرشان از احساسات شان دستور میگیرند . برای آنها عمل کردن به برنامه ترید مشکل میباشد . آنها نمیتوانند برنامه ریزی کنند و آن را کامل اجرا نمایند و در نتیجه هیچگاه موفق نمیشوند .
این اتفاق مخصوصا زمانی با شدت بیشتری رخ میدهد که معامله گر ( ناموفق ) بعد از یک معامله سودده و در شرایطی که این سود بدون برنامه بدست آمده باشد دچار نوعی دلگرمی کاذب میشود که مطمئنا این احساس او را به سمت زیان خواهد برد و نتیجه ای جز شکست در بلند مدت نخواهد داشت . معامله گران احساساتی هیچگاه نمیتوانند در خارج شدن از معاملات با سود زیاد و ضرر کم موفق باشند .
اغلب این افراد تمایل دارند تا با سود کم از معامله خارج شوند و در عوض حاضر نیستند ضررهای خود را محدود کرده و با ضرر کم ولی منطقی به معامله پایان دهند . آنها به هیچ وجه صبور نیستند و علت بی صبری آنها نداشتن دیسیپلین است . به نظر من مرز میان موفقیت و شکست در معامله گری دیسیپلین است .

شما باید قبل از انجام هر معامله ای هدف قیمتی و دلایل خودتان به اضافه تصمیمات از پیش تعیین شده در برابر هر نوع رفتار بازار را بدانید . قبل از انجام هر معامله ای باید محاسبه کنید که میزان ریسک شما چقدر است و در صورت ضرر چه درصدی از سرمایه تان را از دست خواهید داد . همچنین باید دقیقا بدانید چه مقدار ضرر بالقوه در پوزیشن شما وجود دارد .
همیشه جبران ضررهای بزرگ که باعث از بین رفتن قسمتی از سرمایه میشوند بسیار مشکل است . اگر شما 12.5% از سرمایه تان را از دست بدهید برای جبرانش باید 25% سود کنید تا به سرمایه اولی تان برسید و اگر 25% سرمایه تان از بین برود برای جبران آن نیاز به 33.3% سود دارید و دلیل آن این است که شما مجبورید کار تان را با سرمایه کمتری ادامه بدهید .
در بازار قیمتها مدام نوسان میکنند . بالا میروند ، پایین میایند ، در داخل روند حرکت میکنند و حرکتهای اصلاحی انجام میدهند . تنها چیزی که میتواند در مقابل این نوسانات سرمایه شما را حفظ کند داشتن دیسیپلین ، رعایت اصول مدیریت سرمایه و داشتن برنامه ترید است .
البته باید گفت که هیچکس نمیتواند کامل باشد و امکان اشتباه برای همه وجود دارد اما افراد موفق کسانی هستند که اشتباهات را تکرار نمیکنند . پس از اشتباه نترسید بلکه فقط و فقط سعی کنید آنرا تکرار نکنید .
در پایان هر روز معاملات تان را مرور کنید و هرگونه اشتباهی را یادداشت کنید و آنقدر تمرین کنید تا دیگر تکرار نشو،د .

برای اینکه بتوانید ریسک خود را کنترل کنید و از بازار سود ببرید خلاصه ای از موارد مطروحه را مجددا و بطور خلاصه تکرار میکنیم
.
1- هیچگاه بیش از یک مقدار معین از سرمایه خود را در یک معامله به خطر نیندازید .

2- به هیچ عنوان بدون گذاشتن حد ضرر وارد معامله نشوید .
برای حفاظت از سرمایه تان هیچوقت بدون گذاشتن حد ضرر وارد معامله نشوید . اکثر معامله گران بطور صحیح از استاپ لاس استفاده نمیکنند . اگر چه توصیه میکنم هیچگاه از حدضررهای بزرگ استفاده نکنید ولی این را هم در نظر داشته باشید که اگر حد ضرر شما در محل مناسبی قرار نگرفته باشد یک حرکت اصلاحی بازار میتواند منجر به بسته شدن معامله شما همراه با ضرر شود در صورتی که اگر حد ضرر را در محل مناسبی میگذاشتید میتوانستید همان معامله را با سود به پایان ببرید .

3- از معاملات مکرر (over trade) بپرهیزید .
اغلب معامله گران مبتدی دچار over trading میشوند و این اصلا کار درستی نمیباشد . به یاد داشته باشید که یک معامله گر حرفه ای هرگز over trade نمیکند .

4-هرگز اجازه ندهید که سود شما تبدیل به زیان شود .
زمانی که معامله شما وارد سود میشود باید با انتقال حد ضررتان از سود بدست آمده حفاظت کنید و اجازه ندهید سودتان تبدیل به زیان شود .

5- ضررهایتان را محدود کنید .
بسیاری از معامله گران نمیتوانند یا نمیخواهند با ضرر کم از یک معامله خارج شوند . آنها نمیخواهند قبول کنند که اشتباه کرده اند و اکثر مواقع آنقدر با یک معامله زیانده میمانند تا یک آسیب جدی به حسابشان وارد شود و بعد از آن از معامله خارج میشوند .

60 دفعات بازدید

 

آیا مقاله برایتان مفید بود؟

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (مجموع 2 نظرات)
comment نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ (0 نظر) | email ارسال برای دوستان | print نسخه قابل چاپ |
.............................................................................................................
>> نظرات کاربران  بدون سانسور در سایت درج میگردد. لذا مسئولیت یادداشتها به عهده نویسنده میباشد.
>>
سهمیران نهایت تلاش خود را در جهت تامین دقت و صحت گرداوری و تالیف مطالب و گزارش‌های خود مینمایداطلاعات ارايه شده صرفاً براي آگاهي خوانندگان محترم بوده و مسووليت ناشي از هر گونه انتشار، برداشت و استفاده از مطالب به عهده خواننده است .